Zo rijd je veilig over sneeuw en ijs

Zo rijd je veilig over sneeuw en ijs

13-01-2017 05:55 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Met de TracknGo-rupsbanden voor onder je auto rijd je veilig door alle winterse weersomstandigheden.

IJs? Sneeuw? Met deze rupsbanden onder je wielen rijd je door alle winterse weersomstandigheden. Zelfs een muurtje van sneeuw of een heuveltje zijn geen probleem. Maar er komt wel wat bij kijken.

Track n Go is een set van vier stalen apparaten die je onder de wielen van je wagen gebruikt. Daarmee wordt elk wiel een eigen rupsbandje zodat geen berg te glad is om tegenop te rijden. Je hoeft geen wielen te wisselen, het werkt met de aandrijving van je originele wielen. Die wielen draaien wel wat harder om dezelfde snelheid te maken, wat je betere bediening geeft in de lage snelheid die bij sneeuw en ijs past. Tegelijkertijd raken wel je snelheidsmeter en kilometerteller over hun toeren.

De installatie kost maar een kwartiertje. Mits je een opstelling hebt met ramps of een hellinkje waarmee je je auto boven de Track n Go krijgt. Alles bij elkaar is het een tof product, maar minder geschikt voor Nederland. Tenzij je een garagebedrijf en een groot stuk land hebt. Je kunt je ook afvragen of we dit wel moeten willen. Zoals Rijkswaterstaat ook twijfels heeft over het strooien van zout bij gladheid op onze wegen. Als er gestrooid is, nemen mensen onterecht aan dat ze zonder voorbehoud de weg op kunnen. Maar er zijn nou eenmaal momenten dat je gewoon niet veilig de weg op kunt.