Eindhovense startup overweegt commerciële zonneauto

Eindhovense startup overweegt commerciële zonneauto

9 januari 2017 om 14:11
Laatste update: 27 april 2018 om 00:24

De oprichters van een nieuwe Eindhovense auto-startup werkten eerder aan de zonneauto’s Stella en Stella Lux.

De oud-studenten van de TU Eindhoven hebben recent het bedrijf Atlas Technologies opgericht. Wat het team precies van plan is, blijft nog even de vraag. Eén van de oprichters, Lex Hoefsloot, zegt dat het team op dit moment bekijkt welke ontwikkelrichting het opgaat. "Bijvoorbeeld of we de focus leggen op componenten of op een volledige auto."

Het bedrijf is er in elk geval zeker van dat zonneauto’s de komende vijf tot tien jaar enorm belangrijk gaan worden. "Als we sneller de energietransitie door willen, dan zijn zonneauto’s een essentieel puzzelstuk dat nu nog ontbreekt."

Volgens Hoefsloot haalt de Stella-auto ongeveer 60.000 kilometer per jaar op uit zonne-energie. "Wetende dat vrijwel niemand zoveel rijdt, zouden we dus best een wat luxere of zwaardere variant van die auto kunnen maken." De komende tijd bepaalt Atlas Technologies welke koers het bedrijf zal gaan varen.

Made in Eindhoven

In 2015 won het Solar Team Eindhoven voor de tweede keer met hun gezinsauto op zonne-energie de Australische zonnerace World Solar Challenge. Later dit jaar wil het team weer mee doen aan deze race. 

Atlas Technologies is niet de enige auto-startup in Eindhoven. Vorig jaar presenteerde Amber Mobility zijn elektrische deelauto Amber One.

Lees meer over:

Deel via