Samsung verscheepte al 5 miljoen Gear VR-brillen

Samsung verscheepte al 5 miljoen Gear VR-brillen

05-01-2017 10:19 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Samsung heeft inmiddels meer dan vijf miljoen Gear VR-brillen geleverd. De goedkope VR-bril is een succes.

Je hoeft het nieuws van gadgetbeurs CES maar te lezen om te zien dat virtual reality hot is. Zo heeft Samsung van zijn Gear VR-bril inmiddels meer dan 5 miljoen stuks verscheept. Dat is een fors aantal, maar de koppen van veel nieuwssites zijn misleidend. Die beweren dat Samsung vijf miljoen exemplaren van de Gear VR heeft verkocht. De werkelijkheid is anders. In sommige landen leverde het Koreaanse bedrijf de VR-bril mee met een smartphone.

Dat neemt niet weg dat Samsungs Gear VR-brillen veel populairder zijn dan andere VR-headsets. De Gear VR gebruikt een smartphone als scherm en 'brein', waardoor hij maar 100 euro kost. Dat is veel goedkoper dan VR-brillen als de HTC Vive en de Oculus Rift.

Draadloos

Niet alleen is prijsdrempel erg laag, de Gear VR is in tegenstelling tot die high-end VR-brillen ook draadloos. De kwaliteit van de VR-ervaring mag dan wel minder zijn, uiteindelijk heeft virtual reality zonder kabels naar je hoofd de toekomst. De concurrentie werkt dan ook hard aan draadloze VR-headsets.

Hoeveel de concurrerende VR-brillen zijn verkocht, is niet geheel duidelijk. Volgens recente schattingen van onderzoeksbureau SuperData zou Sony's Playstation VR in 2016 een kleine 750.000 keer over de toonbank gaan. Van de HTC Vive zouden er 450.000 worden verkocht, gevolgd door de Oculus Rift (355.000) en de Google Daydream-brillen (261.000).

Bright is op techbeurs CES

Bright is deze week aanwezig bij de grote techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook en YouTube.