LG lanceert de dunste tv ooit: 2,6 mm

LG lanceert de dunste tv ooit: 2,6 mm

04-01-2017 17:09 Laatste update: 27-04-2018 00:24

De nieuwe LG OLED TV W7 is maar 2,57 millimeter dun en is met magneten aan de muur te hangen.

De Zuid-Koreaanse fabrikant toonde de nieuwe 65-inch OLED-tv op de CES-beurs in Las Vegas. De letter W in de productnaam staat volgens LG voor 'Wallpaper' en 'Window'. De tv weegt minder dan 7 kilogram en is aan een metalen frame aan de muur te bevestigen met magneten. Zelfs daarmee hangt het minimalistische scherm slechts een paar millimeter van de muur af. LG claimt dat je bijna geen schaduw meer van de televisie op de muur kunt zien. Naast een 65 inch model komt er ook een versie van 77 inch.

Omdat de televisie zelf zo dun is, heeft hij geen speakers, knoppen of aansluitingen. Die zijn allemaal weggewerkt in een aparte soundbar voor onder de televisie. Deze soundbar biedt Dolby Atmos-geluid en openingen om andere apparaten op de tv aan te sluiten. Vanuit de speaker loopt een kabeltje naar de televisie.

Verwacht van de tv verder OLED met ondersteuning voor vier verschillende HDR-formaten: HDR10, Dolby Vision, Hybrid Log Gamma en Advanced HDR van Technicolor. Met welke HDR-techniek je ook kijkt, het wordt door deze televisie ondersteund. HDR biedt een groter contrast en meer kleuren. Over een prijs en release werd niets bekendgemaakt tijdens de LG-presentatie.

OLED

LG is momenteel de belangrijkste fabrikant van OLED-tv's. OLED-schermen hebben anders dan LCD-tv's geen achtergrondverlichting nodig, doordat individuele pixels zichzelf verlichten. Dit zorgt voor hogere zwartwaarden en een enorm groot contrast. Ook kunnen de OLED-schermen veel dunner en zuiniger zijn. 

Samsung besloot vanwege productieproblemen eerder af te zien van het produceren van OLED-tv's. Het bedrijf presenteerde tijdens de CES woensdag wel zijn QLED-techniek voor LCD-tv's.

Een andere concurrent van LG, Panasonic, onthulde in Las Vegas ook zijn eerste grote OLED-tv. Mogelijk komt ook Sony later dit jaar met een eigen OLED-tv. TP Vision introduceerde onlangs de eerste Philips OLED-tv

Bright op CES

Bright is deze week aanwezig bij de grote techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook en YouTube.