Deze schattige robot is een slimme assistent op wieltjes

Deze schattige robot is een slimme assistent op wieltjes

03-01-2017 16:11 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Job Strijker

De rijdende robot Kuri is een halve meter lang en kan niet praten, maar zorgt toch voor gezelschap in huis.

De startup Mayfield Robotics is bijna twee jaar bezig geweest met deze robot. Kuri kan in tegenstelling tot de slimme speakers Amazon Echo en de Google Home, die ook over spraakgestuurde assistenten beschikken, zich door het huis heen bewegen. Door middel van lasers kan hij een ruimte in kaart brengen. Zo kan Kuri je bijvoorbeeld ook door het huis heen volgen, terwijl hij je een muziekje of audiobook laat luisteren. 

De robot heeft geen scherm. Dat hebben de makers gedaan om de robot meer karakter te geven. "Een huisrobot zou meer als een huisdier moeten voelen dan als een iPad" zegt de bedenker Matthews tegen The Verge. Je kunt wel tegen Kuri praten, maar veel woorden zul je niet van hem horen. Hij bliept net als Star Wars-robot R2-D2. Verder gebruikt hij gezichtsuitdrukkingen om te reageren. Het wezentje is vanaf vandaag te bestellen en wordt eind van dit jaar pas geleverd. Kuri kost 699 dollar.

Bright doet verslag van techbeurs CES

Kuri is te zien tijdens de techbeurs CES in Las Vegas deze week. Bright is ook op de CES aanwezig. Volg ons op Facebook en YouTube om onze video's en livestreams niet te missen. Highlights van de CES zie je maandag 9 januari in Bright TV op RTL Z.

Maak kans op een robotstofzuiger

We geven een Neato-robotstofzuiger weg op onze Facebook-pagina. Like Bright en deel dit bericht om kans te maken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s