Top 5: Robot-toys voor kids

Top 5: Robot-toys voor kids

21-12-2016 18:55 Laatste update: 27-04-2018 00:55

We zetten de vijf tofste speelgoedrobots voor kinderen op een rij. Importeren maar!

1. Cozmo (179 dollar)

Klein maar fijn, deze Cozmo-robot van Anki. We schreven eerder dat Cozmo een kruising is tussen Furby en Wall-E. Het robotje lijkt op een klein bulldozertje, met mechanische arm en rupsbanden. Aan de voorzijde is een schermpje met twee ogen die emoties projecteren, zodat de robot een persoonlijkheid krijgt. Cozmo heeft zelfs een cameraatje met gezichtsherkenning. Zo ziet hij met wie hij speelt. Het robotje kan spelletjes spelen en past zijn niveau aan aan zijn tegenstander.

2. Kamigami (99 dollar)

Iets meer knutselwerk is de Kamigami-robot. Deze robot, verkrijgbaar in meerdere versies, wordt als bouwpakket geleverd. De makers willen kinderen leren om hun eigen robot te bouwen en hem daarna te programmeren. Dat gebeurt met een bijhorende app waarmee je de robots van een persoonlijkheid voorziet. De robots worden volgens het origami-principe in elkaar gezet. Het onderstel is stevig plastic dat je kunt vouwen, bovenop komt gevouwen papier om de robot een beestachtige uitstraling te geven.

3. Flybrix (149 dollar)

Een drone van Lego, wat wil je nog meer? Deze Flybrix zetten kinderen zelf in elkaar, dat gaat makkelijk met Lego. Verder vliegt het apparaat met motortjes, kleine propellers en een voorgeprogrammeerd Arduino-moederbordje. Besturen gaat via een app of een afstandsbediening. De makers zien hun kit niet alleen als speelgoed maar ook als tool om kinderen meer interesse in techniek bij te brengen. De Flybrix is vanaf 149 dollar te koop, maar met afstandsbediening ben je 189 dollar kwijt.

4. Ollobot (89,95 dollar)

De Ollobot van Robotis heeft wel wat weg van Lego, je moet hem namelijk zelf in elkaar zetten. Er worden verschillende onderdelen meegeleverd. Daarmee bouw je mechanische dieren die je door middel van een app met bluetooth bestuurt. Zo is er de schorpioen die op acht poten loopt en bijvoorbeeld lijntjes op de grond kan volgen of via geluid te bedienen is.

5.​ Marty The Robot (112 euro) 

Het is nog even wachten tot Marty The Robot officieel wordt uitgebracht, maar interessant oogt hij zeker. De robot heeft een geslaagde Indiegogo-periode achter de rug, dus waarschijnlijk komt hij volgend jaar op de markt. Marty is een geinig robotje op twee benen die 'leren over robotica' gemakkelijk (en leuk) moet maken. Het robotje is helemaal programmeerbaar via wifi en is zelfs uiterlijk te veranderen met onderdelen uit de 3D-printer. Dankzij apps k nnen kinderen er gewoon mee spelen, maar is het ook mogelijk om meer te leren over programmeren.