Google-bedrijf rond zelfrijdende auto heet nu Waymo

Google-bedrijf rond zelfrijdende auto heet nu Waymo

13 december om 19:49
Laatste update: 27 april om 00:55

Het Google-project rond zelfrijdende auto's heet voortaan Waymo en valt onder moederbedrijf Alphabet. Het bouwt zelf geen auto's.

Waymo richt zich vooral op de technologie rond autonome auto's en niet op het zelf bouwen van zelfrijdende auto's. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Google werkt al bijna acht jaar aan zelfrijdende auto’s. Sinds vorig jaar heeft het zelfgebouwde prototype ruim 3,2 miljoen kilometer zelfstandig afgelegd op openbare wegen. 

Waymo schrijft dat de technologie gebruikt kan worden voor personenvervoer, autodelen, logistiek (vrachtwagens) en openbaar vervoer. Tijdens de presentatie van Waymo benadrukte ceo Jon Krafcik volgens Techcrunch dat het bedrijf vooral een technologie-ontwikkelaar is: "We zijn een technologie-firma. We zijn er helder over geweest dat we geen autobedrijf zijn."

Waymo lijkt zich voorlopig dan ook te richten op samenwerkingsverbanden met grote autofabrikanten. Het bedrijf voert al wegtesten uit met omgebouwde Lexussen. Binnenkort wordt er ook een samenwerking met Fiat-Chrysler gestart.

Lees meer over:

Deel via