Tablet van elektronisch papier

Tablet van elektronisch papier

15-12-2016 09:29 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Wordt papier overbodig door deze grote tablet met een eInk-scherm?

Nooit meer je aantekeningen kwijt of gescheurd of opgegeten door de hond, en ook geen ruimteverslindende archieven meer. Deze papertablet reMarkable kan je A4'tjes vervangen. Het flinke eInk-scherm van 10,3 inch (26 centimeter) heeft een hoge gevoeligheid, waardoor je er volgens de makers echt lekker op kan schetsen en schrijven. Zo goed als op echt papier, zeggen ze.

Waar bij e-readers met eInk (een scherm met elektrisch geladen inktdruppeltjes) het trage verversen van de pagina enkele jaren geleden een grote irritatie vormde, lijkt dat bij deze reMarkable een stuk sneller te gaan. Gelukkig is de gadget verder lekker clean. Geen fratsen omdat het kan, maar enkel aantekeningen maken op PDF’s, eBooks en tekstdocumenten. Het leest in ieder geval een stuk lekkerder dan een lichtgevend scherm van bijvoorbeeld een iPad. Wie nu bestelt, betaalt 379 dollar voor de reMarkable

Wie toch geen afscheid kan nemen van dode bomen doet met deze papertablet van Moleskine toch een klein stapje naar het digitale tijdperk.