Apple Music noteert 20 miljoen abonnees na anderhalf jaar

Apple Music noteert 20 miljoen abonnees na anderhalf jaar

07-12-2016 08:08 Laatste update: 27-04-2018 01:26

De groei van Apple Music smaakt volgens Apple-topman Eddy Cue naar meer. "We willen sneller meer leden, we zijn hongerig!'

Apple Music had in september nog 17 miljoen abonnees. De afgelopen drie maanden steeg het aantal leden van de muziekdienst met 15 procent. Dat onthult Apple aan Billboard. Het bedrijf pocht met het uitbrengen van een aantal nummer 1 albums op zijn dienst, waaronder Drake's Views, Frank Ocean's Blonde en het album What a Time to Be Alive van Future.

"We moeten niet vergeten dat, als een industrie, we nog steeds heel weinig muziek-abonnees hebben", zegt Eddy Cue. "Er zijn miljarden mensen die naar muziek luisteren en wij hebben niet eens 100 miljoen leden. De potentie om te groeien is enorm." Cue maakt zich niet druk om de eveneens groeiende concurrentie. "Als ze meer mensen aansporen om te betalen voor muziek, dan is dat goed voor iedereen." Spotify telt volgens de laatste officiële cijfers 40 miljoen betalende gebruikers.

Hiphop is een belangrijk genre voor Apple Music, zegt Cue. Apple liet zich in het verleden vaak in met rock-acts, zoals Bruce Springsteen en U2, maar de tijden veranderen. Zeker nu Dr. Dre en Jimmy Iovine bij Apple werken. "Hiphop werd nooit genoeg uitgelicht in iTunes en streaming", zegt Cue. "Maar er luisteren nu meer mensen naar hiphop dan ooit, dus maken we daar een prioriteit van."