Netflix laat je nu films en series downloaden

Netflix laat je nu films en series downloaden

30-11-2016 18:05 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Naast streamen kun je series en films voortaan ook offline bekijken door ze te downloaden.

Voortaan is het mogelijk om video’s van Netflix te downloaden om ze offline te bekijken. Dat is handig als je data wilt besparen, maar onderweg naar series of films wilt kijken. Elke Netflix-gebruiker kan vanaf nu video's downloaden. Daaraan zijn geen extra kosten verbonden.

Naast de afspeelknop kom je voortaan ook een icoon om video’s te downloaden tegen. De optie is vandaag voor iedereen beschikbaar. Nog niet alle titels zijn direct beschikbaar, via het menu van de app navigeer je naar 'Beschikbaar voor downloaden' om een overzicht van alle titels te zien. Netflix noemt zelf Orange is the New Black, Narcos en The Crown als voorbeelden van series die direct te downloaden zijn, verder kun je ook films als The Big Lebowski, Ex Machina en Into the Inferno offline kijken.

2 tot 7 dagen beschikbaar

Om video’s offline te bekijken, heb je een Android- of iOS-toestel nodig. Daarnaast is de laatste versie van Netflix vereist. De update daarvoor is nu te downloaden. Op de webversie is downloaden niet mogelijk. Een beperking is dat sommige gedownloade video's maar tussen 2 en 7 dagen beschikbaar blijven. In de app zie je hoeveel uur je per video nog te gaan hebt.

Niet alle titels zijn beschikbaar als download. Dat ligt aan de verschillende licentierechten. Netflix zegt dat de dienst ernaar streeft om in de toekomst meer titels beschikbaar te maken als download.