Samsung Gear S3 vrijdag te koop in drie versies

Samsung Gear S3 vrijdag te koop in drie versies

30-11-2016 11:21 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Samsungs nieuwe smartwatches zijn vanaf vrijdag verkrijgbaar. In Nederland ook in een versie in samenwerking met lifestylemerk BALR.

De ronde Gear S3-smartwatches verschijnen in drie edities, met verwisselbare 22 mm-bandjes. De Gear S3 Frontier is bedoeld voor actievelingen en heeft een vrij stevig uiterlijk. De Gear S3 Classic is bedoeld als sieraad, met een minimalistische stijl om als luxe-horloge te dragen. De BALR-editie heeft standaard een lederen horlogeband en een gevlochten armband.  

De Gear S3 heeft een 1,3 inch Super AMOLED-scherm met Gorilla Glass SR+, wat het scherm krasbestendig zou houden. Met de draaibare rand rond het scherm kunnen gebruikers een aantal nieuwe dingen doen, zoals telefoontjes aannemen of een wekker snoozen. Teksten die je met je vinger op het scherm schrijft, worden automatisch in tekst omgezet. De horloges werken met het Samsung-besturingssysteem Tizen, waarvoor onder meer Uber, KLM en Parkmobile apps hebben gemaakt. Met de Gear S3 is in geval van nood direct een SOS-bericht te sturen en is de locatie te delen met vrienden en familie.

De Frontier-editie heeft Bluetooth LTE, terwijl de Classic het met standaard Bluetooth doen. Ook is de Frontier iets zwaarder, wel zijn ze even groot in formaat. De Frontier heeft verder als voordeel dat hij ook zonder smartphone-koppeling met 3G-netwerken verbinding kan maken. De Frontier- en Classic-versies kosten 399 euro, terwijl de BALR-editie voor 499 euro over de toonbank gaat. Lees ook onze eerste indruk van de Gear S3.