Eerste indruk: Bose QC35

Eerste indruk: Bose QC35

26-11-2016 12:54 Laatste update: 27-04-2018 01:26

De ideale reisgenoot is verbeterd. De noise-cancelling hoofdtelefoon der noise-cancelling hoofdtelefoons is nu draadloos. Rutger test hem 10 uur non-stop.

Afgelopen lente had ik de beste noise-cancelling hoofdtelefoon ter wereld mee op reis: de ongeëvenaarde Bose QuietComfort. Dat apparaat had maar één nadeel: als ik naar de wc ging moest ik niet vergeten het snoertje eerst los te maken. De QuietComfort 35 lost dat probleem op met Bluetooth. Een retourtje Los Angeles was een goed excuus om hem te testen. 

De bedrade versie van de Bose QC kost 330 euro, de vernieuwde Bluetooth-variant kost 380 euro. Nadeel van Bluetooth is natuurlijk dat het stroom vraagt. De QC35 heeft dan ook een accuduur van 20 uur, terwijl de QC25 maar liefst 35 uur op de AAA-batterijtjes vooruit kan. Met als bijkomend voordeel dat je dus gewoon een extra AAA-batterijtje in de tas kan gooien. De QC35 kan via USB opgeladen worden. In een kwartier heb je 2,5 uur bijgeladen. Maar een AAA-batterijtje vervangen doe je binnen een minuut. 

Stem

De QC35 is wel bedraad te gebruiken, wat handig is als je in het vliegtuig zit (en onhandig omdat je dan niet moet vergeten te ontpluggen). Daarvoor is ook een adapter meegeleverd die van de onbegrijpelijk onhandige dubbele aansluiting in het vliegtuig naar een 3,5mm-plug kan omzetten. Via de draad luisteren is ook mogelijk zonder de noise-cancelling aan te hebben. 

Mooie details: als je de hoofdtelefoon aanzet vertelt een stem je met welk apparaat je verbonden bent en hoeveel procent van de accu je nog hebt. Je kunt zelfs met meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn. Ook gaat het koppelen met apparaten erg soepel. Als je de koptelefoon uitzet, schakelt je computer bijvoorbeeld automatisch weer over naar zijn interne speaker.

Conclusie

De Bose QuietComfort is een relatief goedkope upgrade van een duur apparaat. Voor wie comfortabel lange vliegreizen wil maken, is de QuietComfort 35 een goed hulpmiddel.

Erwin besprak de Bose QC35 onlangs ook in Bright TV. Bekijk hier het item.