Pizzabezorging met drones officieel gestart in Nieuw-Zeeland

Pizzabezorging met drones officieel gestart in Nieuw-Zeeland
17 november 2016 om 10:41
Laatste update: 27 april 2018 om 01:57

Na eerdere testen is de pizzaketen Domino's deze week in Nieuw-Zeeland begonnen met het bezorgen van pizza's per drone.

In augustus kondigde de pizzaketen al aan dat het testen zou gaan uitvoeren met drones en nu is het dan ook echt zover. Vooralsnog bezorgt Domino's, dat voor de bezorging samenwerkt met dronebezorgdienst Flirtey, slechts bij een beperkt aantal klanten, maar het bedrijf is van plan om het bezorggebied op korte termijn flink uit te breiden.

"Drones beloven een veiligere en snellere bezorging in een groter gebied. Dat betekent dat meer klanten een verse bestelling binnen onze streeftijd van tien minuten kunnen ontvangen", aldus de directeur van Domino's, Don Meij. Domino's en Flirtey maken gebruik van lichtgewicht drones die zijn gemaakt van koolstofvezel, aluminium en 3D-geprinte componenten. De bestelling wordt met behulp van een ketting op de grond gezet.

Nederland

Domino's overweegt ook in Nederland bezorging via drones, bijvoorbeeld op het platteland. "Een dichtbevolkte stad heeft meer baat bij een bezorger op een e-bike, dus we kijken met dronebezorging naar andere situaties", aldus een woordvoerder in augustus. Ook privéterreinen, zoals een universiteitscampus, behoren volgens de pizzaketen tot de mogelijkheden. Het bedrijf zou volgend jaar in Nederland testvluchten willen maken. Hiervoor moet wel eerst een aanvraag worden ingediend bij de Inspectie voor Leefomgeving en Transport. 

Lees meer over:

Deel via