#BrightDay van start: praktische zaken en tips

#BrightDay van start: praktische zaken en tips

31 oktober om 23:33
Laatste update: 27 april om 01:57

Ons uitverkochte techfest Bright Day is vandaag en morgen in Utrecht. Voor bezoekers hebben we deze praktische tips.

Bright Day 2016 vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 november tussen 10:00 en 17:00 uur in de Werkspoorkathedraal in Utrecht en is helemaal uitverkocht.

Bereikbaarheid

De Werkspoorkathedraal staat op tien minuten lopen van Station Utrecht Zuilen. We raden iedereen dan ook aan om met de trein te komen, dat scheelt een hoop gedoe met parkeren.

Kom je toch met de auto vul dan ‘Tractieweg 41, Utrecht’ in op je navigatie en je komt bij ons uit. Parkeren is gratis op het terrein van de Werkspoorkathedraal, maar uiteraard geldt: vol is vol. Wil je zorgeloos naar Bright Day, ga dan vooral met het OV.

Bright Day is rolstoel-toegankelijk.

Vergeet je ticket niet!

Een doodsimpele tip, maar de ervaring leert ons dat ’ie wel nodig is: vergeet je ticket niet! Zet ‘m op je telefoon en print hem uit, neem het zekere voor het onzekere.

Bij de ingang scannen we de tickets, eenmaal binnen kun je niet meer naar buiten en opnieuw naar binnen. Wel is er een afgesloten gebied waar rokers buiten terecht kunnen.

Plan je bezoek

Maak voor jezelf duidelijk welke attracties je echt niet wil missen. Bright Day is helemaal uitverkocht en het wordt dus flink druk. Je kunt waarschijnlijk niet alles bekijken en beleven, dus stel prioriteiten om teleurstelling te voorkomen.

Voor een overzicht van wat er allemaal te doen is tijdens Bright Day lees je al onze updates.

Presentaties

De hele dag zijn er tijdens Bright Day presentaties in de presentatiezaal. We hebben sprekers als astronaut André Kuipers, uitvinder Colin Furze en natuurlijk de Live Uitpakparty. Kijk hier voor het het volledige programma.

In de zaal is ruimte voor maximaal 700 mensen en vol is ook echt vol, dus zorg dat je op tijd bent voor een presentatie die je echt wil zien, of schuif alvast aan bij de voorgaande presentatie. Tip voor mensen die niet van rijen houden: bezoek tijdens populaire presentaties de drukste attracties, je zal zien dat het dan een stuk rustiger is.

Eten en drinken

Voor drinken is er een grote bar aanwezig, daarnaast staan er verschillende foodtrucks, met voor ieder wat wils. En overal kan gewoon contant of met pin worden betaald. Handig, geen gedoe met munten!

Tijdens Bright Day zijn er de crêpes van Crepes Mobiel, haal je de lekkerste drankjes bij de truck van Bar Bar, en eet je natuurlijke snacks als burgers en kroketten bij Grizzl, zowel met vlees als vega.

Bij de truck van Pomms haal je de lekkerste patat en bij Icoon kun je jezelf trakteren op een bijzonder hoornvormig broodje met allerlei biologische vullingen. Bij Stacks kan je terecht voor klassieke Amerikaanse burgers en BBQ-gerechten en het lekkerste kopje koffie scoor je bij Cascara.

De B van Bright

Kom ook langs bij de grote B van de Bright-redactie en maak kans op leuke prijzen. Het team van Bright is druk aan het werk tijdens Bright Day. Zo zie je onder meer een compilatie van Bright Day op zaterdag om 19:55 en op zondag om 18:30 op RTL Z. (PS: Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal.)

Exclusieve demo’s

Tijdens Bright Day hebben we twee exclusieve attracties: de Hololens en VR-pak VRisb. Voor beiden moest je je inschrijven, de winnaars zijn hier te vinden.

Toch is er nog hoop! Bij de Hololens zijn ’s ochtends tussen 10–13:00 ‘inloopuren’. En hoewel we bij het VR-pak vijf man per uur hebben ingeroosterd, is er hier en daar mogelijk nog plek voor een extra deelnemer, dus kijk de standhouder lief aan.

Veel plezier!

Met deze tips bij de hand ben je helemaal klaar voor Bright Day. Geniet ervan, test de toekomst en veel plezier!

Lees meer over:

Deel via