Huawei kondigt Mate 9-smartphone aan

Huawei kondigt Mate 9-smartphone aan

03-11-2016 14:20 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Huawei heeft zijn Mate 9 met een 5,9 inch full-hd scherm gepresenteerd. Het toestel heeft een dubbele camera en is snel op te laden.

De Mate 9 heeft een metalen behuizing met aan de achterkant een vingerafdrukscanner, die ook als sluiterknop en touchpad is te gebruiken. Het toestel heeft een 5,9 inch lcd met full-hd resolutie. De camera met dual-sensor en optische beeldstabilisatie is ontwikkeld in samenwerking met Leica, net als bij de Huawei P9. De Mate 9 werkt met een nieuwe Huawei-chip en beschikt over 4GB werkgeheugen en 64 GB opslag.

De accuduur is volgens Huawei goed genoeg om hem twee dagen onafgebroken te gebruiken. Met Super Charge is het toestel sneller op te laden: 20 minuten opladen zou voldoende zijn om het toestel een dag te kunnen gebruiken. Het Android-toestel verschijnt op 21 november en kost 699 euro. De Mate 9 komt beschikbaar in de kleuren donkergrijs, lichtgrijs, lichtbruin, goud, wit en zwart.

Porsche Design-versie

In samenwerking met Porsche Design komt er ook een designversie van de Huawei Mate 9. Dit is een kleiner, zwart toestel met een 5,5 inch amoled-scherm (2560x1440). Deze versie heeft een gekromd scherm aan beide zijkanten, zoals bij de Samsung Galaxy S7 Edge. Bij het Porsche Design-model zit de vingerafdrukscanner onder het scherm en er is 6GB werkgeheugen en 256 GB opslag aanwezig. Dit toestel is alleen verkrijgbaar via Porsche-vestigingen. De prijs is fors: 1395 euro.

Fitnesshorloge

Huawei presenteerde verder de Huawei Fit, een fitnesshorloge die onder meer activiteit, slaap en hartslag kan meten. De Huawei Fit is tot 50 meter diepte waterdicht en heeft een accuduur van 6 dagen. Het horloge kan notificaties van berichten en inkomende gesprekken weergeven. De Huawei Fit is vanaf 1 december in Nederland te koop en kost 199 euro.