Videobellen met WhatsApp op Android

Videobellen met WhatsApp op Android
25 oktober 2016 om 08:25
Laatste update: 27 april 2018 om 02:28

WhatsApp is gestart met de uitrol van een nieuwe functie om te videobellen in zijn Android-app.

Daarmee volgt WhatsApp het voorbeeld van zijn moederbedrijf Facebook, dat al eerder videobellen voor chat-app Messenger introduceerde. Er gaan al maandengeruchten over dat WhatsApp videobellen gaat ondersteunen, en de eerste voorzichtige uitrol is dan ook gestart. Videobellen is vooralsnog alleen beschikbaar voor sommige Android-gebruikers. Je drukt op het telefoonicoontje en kunt dan kiezen uit een 'normaal' telefoongesprek via het internet, of videobellen. Eerder verplaatste WhatsApp dit icoontje zodat je niet meer per ongeluk een contactpersoon belt.

Het is nog onduidelijk wanneer videobellen voor alle WhatsApp-gebruikers wordt uitgerold, maar als de functie al werkt in de laatste betaversie voor Android zal het niet lang meer duren. De website Android Police legt uit hoe je videobellen in de Android-app krijgt. WhatsApp heeft nog geen officiële datum aangekondigd wanneer de functie voor iedereen beschikbaar komt. Met de functie gaat WhatsApp de concurrentie aan met Microsofts Skype, Apples FaceTime en Googles Duo,

Videobellen kan met WhatsApp écht populair worden, omdat WhatsApp in Nederland veruit de populairste chat-app is. Daarnaast is het dataverbruik tijdens videobellen de laatste jaren sterk verminderd (FaceTime verbruikt gemiddeld zo'n 3MB per minuut, Duo ongeveer 9MB per minuut) en hebben consumenten vaker een grotere databundel tot hun beschikking.

Lees meer over:

Deel via