Gespot: Google Glass 2.0 in Breda

Gespot: Google Glass 2.0 in Breda

08-10-2016 14:11 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Merijn Doggen

Het Google Glass-project is nog springlevend. In een distributiecentrum in Breda zagen we dat er zelfs al een nieuwe versie wordt getest.

English version of the video: see below. Tijdens een reportage voor Bright TV zagen we Google Glass 2.0 met eigen ogen in het distributiecentrum van Samsung in Breda. Google zelf zwijgt als je naar Google Glass vraagt. Maar eind vorig jaar lekten wel deze ontwerptekeningen uit. De Glass 2.0 is net even wat beter afgewerkt. De modules waarin de batterij, camera en prisma-scherm zitten vormen nu één geheel. Toch is de bril zo gemaakt dat de pootjes, net als bij een normale bril, opklapbaar zijn.

De levensduur van de batterij is nog steeds niet top. Alle medewerkers in het distributiecentrum hadden hun Glass gekoppeld aan een externe batterij, anders komen ze hun dienst niet door. De rekenkracht van Glass zou wel verbeterd zijn, maar het scherm voor het rechteroog lijkt hetzelfde. Bij het Samsung-distributiecentrum zorgt de Glass, die nog altijd rond 1500 euro kost, voor een hogere productiviteit. Medewerkers werken tot ruim 20 procent sneller en maken minder fouten. Helaas mochten we Google Glass 2.0 niet close-up in beeld brengen.

Bright TV zie je elke maandagavond op RTL Z (22:00) en RTL 7 (na middernacht). Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal.

With English subtitles:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s