Nu blijken ook de wasmachines van Samsung te kunnen ontploffen

Nu blijken ook de wasmachines van Samsung te kunnen ontploffen

29-09-2016 08:01 Laatste update: 27-04-2018 02:59

Het zijn niet alleen meer de smartphones van Samsung die een gevaar vormen, dat geldt nu ook voor de wasmachines van de fabrikant.

De Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) waarschuwt dat er problemen zijn met wasmachines die Samsung tussen maart 2011 en april 2016 heeft geproduceerd. De toezichthouder adviseert consumenten om op te passen bij het wassen van beddegoed en andere grote zaken. Bij een te hoog toerental kan de wasmachine van zijn plaats komen en uit elkaar vallen.

ABC News heeft een 32-jarige vrouw uit Georgia gesproken die beweert dat haar wasmachine in april van dit jaar explodeerde. "Het klonk alsof er een bom afging in mijn oor", vertelt Melissa Thaxton aan ABC. Volgens de tv-zender hebben zeker 21 mensen bij de CPSC aan de bel getrokken met meldingen over ontplofte wasmachines.

Samsung zelf waarschuwt ook voor problemen met 'bepaalde top load wasmachines'. "In zeldzame gevallen kunnen de wasmachines abnormale trillingen veroorzaken die kunnen lijden tot verwondingen of schade aan eigendommen." Volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant moet het gevaar echter niet worden overdreven. "Het is belangrijk om te vermelden dat Samsung-klanten honderden miljoenen wasjes hebben gedraaid zonder een enkel incident sinds 2011."

Niet in Nederland

Een woordvoerder van Samsung Nederland zegt tegen RTL Z dat de betreffende wasmachines niet in Nederland worden verkocht. De typenummers zijn nog niet bekendgemaakt, maar Samsung laat weten spoedig met meer informatie te komen. Wel kunnen gebruikers op deze site het serienummer van hun wasmachine invoeren om te controleren of het mogelijk gevaar oplevert.