HBO stopt in Nederland, series gaan naar Ziggo

HBO stopt in Nederland, series gaan naar Ziggo

28-09-2016 16:55 Laatste update: 27-04-2018 02:59

De betaalzenders en on-demand-dienst van HBO verdwijnen in Nederland. Ziggo gaat de HBO-series volgend jaar aanbieden. Dat is slecht nieuws voor KPN.

HBO Nederland heeft bekendgemaakt per 1 januari in Nederland te stoppen met zijn drie betaalzenders en zijn on-demand-aanbod. Dat kwam woensdag naar buiten via de tv-dienst Sparql en is inmiddels bevestigd door Ziggo. 

Ziggo krijgt volgend jaar de rechten van de HBO-series, waaronder Game of Thrones, en wil die in een nieuwe dienst gaan aanbieden. Daarover is verder nog niks bekend. HBO Nederland is een joint-venture van HBO en Ziggo's moederbedrijf Liberty Global. Of de HBO-series ook beschikbaar komen voor andere providers, weet Ziggo nog niet. "Voor nu hebben we in ieder geval een exclusieve deal."

KPN moet abonnementen aanpassen

Door het stopzetten van HBO verliezen KPN en enkele andere providers een manier waarom ze nieuwe klanten probeerden te lokken. Ze boden HBO-zenders gratis aan bij sommige abonnementen. KPN deed dat bij enkele combinaties van KPN Compleet en bij zijn online tv-dienst KPN Play. Providers die HBO bij het abonnement inbegrepen zullen die abonnementen nu moeten wijzigen. KPN wilde desgevraagd nog geen commentaar geven.