Nu te koop: telefoonkluisje tegen afleiding

Nu te koop: telefoonkluisje tegen afleiding

14-09-2016 20:51 Laatste update: 27-04-2018 03:30

Bram van Dijk

De Nederlandse uitvinding DistractaGone sluit je telefoon voor een bepaalde tijd op. Sinds vandaag staat ie op Kickstarter.

Desperate tijden vragen om desperate maatregelen. Was getekend Ingmar Larsen, een van de bedenkers van DistractaGone. Je kunt hem kennen van de NoPhone, de telefoon die je nooit stoort omdat het namelijk een plastic plaatje is. Larsen voert zijn strijd tegen de smartphone nu verder door, met de DistractaGone.

Dit kluisje kan vier telefoon opsluiten. Je legt de telefoons erin, stelt met de timer in hoe lang het kluisje geblokkeerd moet zijn, doet het klepje weer dicht en het kluisje opent zich pas weer als de tijd om is. Het is afwachten of, als je het echt niet meer houdt, mollen.

Nu op Kickstarter

De DistractaGone is sinds woensdag te koop op Kickstarter. Binnen een paar dagen komt de campagne online, waardoor je het kluisje voor 35 euro kunt aanschaffen. Dat lijkt misschien wat veel, maar het brengt wellicht wel de romantiek terug in je relatie, de diepe gesprekken in je vriendschap of de rust in je familie. En dat is onbetaalbaar, toch?