Draadloze AirPods zijn 'geniaal én een ramp'

Draadloze AirPods zijn 'geniaal én een ramp'

08-09-2016 11:09 Laatste update: 27-04-2018 03:30

De nieuwe draadloze oordoppen van Apple roepen gemengde reacties op. Zijn ze briljant of juist rampzalig?

Op Twitter vreest menigeen dat de AirPods snel zullen kwijtraken. "Het goede nieuws is dat je de draden van je oordopjes nooit meer uit elkaar hoeft te halen. Het slechte nieuws: je vindt je oordopjes nooit", twittert schrijver en ontwerper Braden Graeber. En gelet op de prijs (179 euro) is dat natuurlijk best een dure grap. Apple-watcher Walt Mossberg is duidelijk wél enthousiast over de nieuwe draadloze oordopjes. "Op een dag zullen archeologen dit vinden en zich afvragen waarvoor we het gebruikten", twittert hij bij een foto van de klassieke oordopjes.

Twijfels

Anderen twijfelen nog. De AirPods zijn 'óf geniaal óf een ramp', schrijft Pete Pachal op Mashable. "Nadat ik ze heb geprobeerd denk ik dat én geniaal én een ramp zijn." Volgens Pachal hebben de oordopjes duidelijk de 'wauw-factor'. Het koppelen van de AirPods gaat automatisch als je ze bij je iPhone houdt.

Pachal prijst de sensors die kunnen detecteren of de oordopjes in je oren zitten. Daardoor pauzeert de muziek automatisch als je de AirPods uit je oren haalt en begint de muziek weer te spelen als je ze weer in doet. Dat is althans de bedoeling. "De iPhones 7's en iPhone 7 Plussen waarmee ik de AirPods uitprobeerde, gingen nooit door met afspelen als ik ze weer in deed", klaagt Pachal die erkent dat het ook aan zijn oren kan liggen.

Kijk ook: de leukste grappen over Apple's AirPods