Eerste Philips OLED-tv heeft Ambilight en 4K

Eerste Philips OLED-tv heeft Ambilight en 4K

01-09-2016 15:15 Laatste update: 27-04-2018 03:30

TP Vision lanceert de Philips 901F. Volgens het bedrijf is het 55-inch toestel de 'enige OLED-4K-tv met Ambilight'.

Het betreft de eerste OLED-tv van TP Vision. De 901F heeft een beeldkwaliteit van 3800 PPI (Picture Performance Index) en kan ruim 2250 miljard kleuren weergeven. De prijs van het toestel, dat gebruik maakt van het Android Smart TV-systeem, is nog niet bekend.

De 901F heeft een 6.1 geluidssysteem, met aan de voorzijde zes drivers in een geïntegreerde soundbar voor de midden- en hoge tonen. Voor de lage tonen bevindt zich aan de achterzijde nog een luidspreker.

Samsung werkt aan UHD- en HDR-content

Ondertussen heeft Samsung bekendgemaakt dat het gaat samenwerken met INsight TV om Nederlandse kijkers UHD- en HDR-content te kunnen voorschotelen. De twee partijen willen bezitters van Samsungs UHD-tv's en tv's met HDR via een video on demand-app originele UHD (Ultra HD) content voorschotelen. Zij beloven een 'gevarieerd programma-aanbod' met 'adventure reality gameshows, extreme sports reality en science entertainment'.

INsight TV is een wereldwijde UHD-televisiezender die jaarlijks ruim 200 uur aan UHD-content produceert. Via de Samsung Smart TV-app zullen die programma's nu ook beschikbaar komen voor gebruikers in de Benelux.

"Door samenwerkingen aan te gaan met partijen als INsight TV brengen we onze hardware samen met vernieuwende content en bieden we onze gebruikers de beste kijkervaring van het moment", aldus Rick Fens, senior content manager van Samsung Nederland, in een verklaring.

Techbeurs IFA in Berlijn

Blijf op de hoogte van het gadgetnieuws vanaf de grote techbeurs IFA in Berlijn de komende dagen via onze Facebook-pagina en Twitter-feed.