'Apple moet iPhone 6-toestellen met schermproblemen terugroepen'

'Apple moet iPhone 6-toestellen met schermproblemen terugroepen'

24 augustus om 09:11
Laatste update: 27 april om 04:01

Gebruikers van de iPhone 6 en 6 Plus melden vaker problemen met het touchscreen. Reparatiebedrijf iFixit vindt dat Apple een terugroepactie moet starten.

Het scherm van de getroffen toestellen van de iPhone 6 of 6 Plus lijkt 'dood' te zijn of ze hebben last van grijze flikkeringen langs de bovenkant van het scherm, stelt iFixit. Ook andere reparatiebedrijven zouden merken dat dit probleem zich de laatste tijd vaker voordoet bij de iPhone 6 en 6 Plus. Het is niet bekend hoeveel iPhones last hebben van het probleem, maar ook op supportfora van Apple komen er regelmatig klachten over binnen. 

Apple heeft nog niet gereageerd op de kwestie. Apple heeft getroffen toestellen die onder de garantieregels vielen vervangen, maar medewerkers van de Apple Stores zouden nog geen officiële instructies hebben gekregen.

Volgens iFixit is het scherm zelf niet kapot, maar wordt het euvel veroorzaakt door twee controller-chips die het scherm aansturen. Het bedrijf vindt dat Apple een terugroepactie moet organiseren. De nieuwere iPhone 6S en 6S Plus hebben geen last van het probleem.

Lees meer over:

Deel via