'Nieuwe 6,1 inch iPhone kost maar 550 dollar'

'Nieuwe 6,1 inch iPhone kost maar 550 dollar'
19 april om 15:55
Laatste update: 26 april om 12:00

Eén van de drie nieuwe iPhones zou slechts 550 dollar gaan kosten en daarmee goedkoper worden dan de iPhone 8 nu is.

Het gaat om een 6,1 inch model met lcd-scherm. Dat zegt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo, meldt 9to5Mac. Eerder zei Kuo al dat Apple eind dit jaar met drie nieuwe iPhones zou komen. Het bedrijf zou werken aan een opvolger van de 5,8 inch iPhone X en een grotere versie van dat model met 6,5 inch scherm, beiden met een oled-display.

Daarnaast zou Apple met een 6,1 inch iPhone met lcd-scherm komen, met hetzelfde ontwerp als de iPhone X: dunne schermranden, geen thuisknop en Face ID in een inkeping bovenaan het scherm. Nu zegt Kuo dat die telefoon tussen de 550 en 650 dollar gaat kosten. Ter vergelijking: de goedkoopste iPhone 8 kost in de VS 699 dollar, in Nederland 810 euro.

Twee simkaarten

Apple zou ook werken aan een dual-sim-versie van de 6,1 inch iPhone, die 100 dollar meer zou kosten. In dat toestel kunnen twee simkaarten, bijvoorbeeld één privé en één zakelijke sim. Veel Android-telefoons bieden die optie al, en vooral in Azië is dat populair. En juist in Azië is Apple onder meer dankzij de vele goedkopere Android-toestellen niet zo succesvol als het zou willen zijn.

iPhones zijn de afgelopen jaren alleen maar duurder geworden. De goedkoopste iPhone die Apple de afgelopen tijd op de markt heeft gebracht is de 4 inch iPhone SE, die voor 489 euro op de markt kwam. Ook dat toestel zou dit jaar een opvolger krijgen, volgens geruchten mogelijk al in de zomer.

Lees ook: Apple kondigt rode iPhone 8's aan

Lees meer over:

Deel via