Intel maakt stand-alone draadloze VR-brillen mogelijk

Intel maakt stand-alone draadloze VR-brillen mogelijk

16-08-2016 17:44 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Een nieuwe VR-headset van Intel werkt draadloos en zonder smartphone. Fabrikanten kunnen eind 2017 hun eigen versies maken.

De VR-bril die Intel ontwikkelt onder de naam Project Alloy heeft alle hardware aan boord voor een VR-ervaring, zoals een scherm, processor, sensoren en Intels RealSense-camera's. Fabrikanten kunnen volgend jaar hun eigen VR-brillen gebaseerd op deze hardware maken, kondigde Intel-ceo Brian Krzanich dinsdagavond aan.

Goedkope VR-brillen gebruiken momenteel het schermpje van een smartphone, terwijl de high-end VR-headsets, zoals de Oculus Rift, met een kabel verbonden moeten zijn met een vrij krachtige computer. De ingebouwde camera's en sensoren maken volgens Intel allerlei vormen van augmented reality en mixed reality mogelijk, zodat je virtuele elementen op de echte wereld geprojecteerd ziet, net zoals bij Microsofts HoloLens-bril. De Intel-headset werkt ook samen met Microsofts Holographic-software.

Intels VR-bril herkent handen en vingers en kan deze in de virtuele wereld tonen, zodat de gebruiker geen controller hoeft te gebruiken om virtuele objecten te bedienen. Nog niet alle technische specificaties van de Intel-headset, zoals de schermresolutie en de chip, zijn bekend. Vanaf de tweede helft van 2017 kunnen fabrikanten met deze technologie hun eigen VR-headsets ontwikkelen.