'Homeknop van iPhone 7 wordt drukgevoelig'

'Homeknop van iPhone 7 wordt drukgevoelig'

08-08-2016 11:55 Laatste update: 27-04-2018 04:01

De iPhone die Apple in september aankondigt, krijgt mogelijk een homeknop die je niet kunt indrukken.

We denken dankzij hardnekkige geruchten al veel te weten over de iPhone 7 (als hij zo gaat heten). Zo zal de behuizing niet veel anders zijn dan die van de iPhone 6(S) en ontbreekt de koptelefoonaansluiting waarschijnlijk. De doorgaans goed ingelichte journalist Mark Gurman van Bloomberg zegt bronnen te hebben die hem meer vertellenover het toestel.

Gurman noemt het toestel geen iPhone 7, omdat Apple mogelijk overstapt naar een tweejaarlijkse cyclus van grote iPhone-updates. Volgend jaar zouden we pas weer een volledig nieuwe smartphone kunnen verwachten, die dan wellicht iPhone 7 zal heten.

Volgens de journalist krijgt nieuwe iPhone een homeknop die je niet fysiek kunt indrukken, maar werkt met haptische feedback. Daardoor lijkt het dankzij een trilling alsof je iets indrukt, net als op de Apple Watch en de 12-inch MacBook. Verder krijgen de Plus-modellen van de iPhone waarschijnlijk een dubbele cameralens voor helderdere foto’s met meer detail, zodat je verder kunt inzoomen zonder aan kwaliteit in te boeten. Het ontbreken van de koptelefooningang zou ervoor zorgen dat er ruimte is voor een tweede speaker in de behuizing.