GIF'jes maken van Olympische Spelen is verboden

GIF'jes maken van Olympische Spelen is verboden

05-08-2016 07:01 Laatste update: 27-04-2018 04:01

Het Internationale Olympische Commite (IOC) waarschuwt media dat het maken van GIF'jes van beelden van de Olympische Spelen niet is toegestaan.

Niet alleen GIF'jes ook andere korte videoformats, zoals Vine, met fragmenten uit de wedstrijden in Rio de Janeiro zijn verboden, laat het IOC in een verklaring weten. Meerdere internetmedia vinden het verbod ronduit belachelijk.

"De IOC komt met dit soort triviale regels rond een Olympische Spelen waar deelnemers aan het onderdeel openwaterzwemmen niet eens hun hoofd onder water kunnen doen vanwege de grote kans op ziektes in het vervuilde water en waar atleten in slechte omstandigheden moeten verblijven. Met corruptie en vervuiling alom, en het risico op het Zika-virus. Dit is een event wat je snel wilt vergeten en niet wilt vastleggen in GIF'jes", aldus The Next Web. 

Hashtags verboden voor niet-sponsoren

Rond de Olympische Spelen gelden meer strenge regels voor online publicaties Zo verbiedt het United States Olympic Committee ook bedrijven die geen officiële sponsoren zijn van de Spelen om op social media woorden die verwijzen naar Rio 2016 te gebruiken. Hashtags als #TeamUS of #Rio2016 zijn verboden.