Nieuwste Pokémon Go-update maakt mensen woest en verdrietig

Nieuwste Pokémon Go-update maakt mensen woest en verdrietig

01-08-2016 05:51 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Ontwikkelaar Niantic heeft functies uit de Pokémon Go-app gehaald. Ook leken sommige accounts naar level 1 te zijn teruggezet.

De eerste echt grote update voor Pokémon Go werd dit weekend uitgebracht. En om nou te zeggen dat de app er een stuk beter van is geworden: nee. Functies die beter zouden moeten, zijn helemaal uit de app gehaald.

Zo zijn er niet langer voetstapjes te zien in het 'Nearby'-scherm. Daarmee konden gebruikers zien hoe ver een Pokémon van hen vandaan was, om zo enigszins gericht op zoek te gaan. De functie was echter nogal buggy, daarom werd hij er helemaal uitgehaald (in plaats van gerepareerd). Niantic zorgde er daarnaast ook voor dat hulpmiddelen van derden waarmee je op een Google Maps-achtige kaart kon kijken waar de Pokémon zitten, zoals Pokévision, onbruikbaar werden.

Ook de accubesparingsmodus is in de update op iOS verdwenen. De functie was iets beter voor het leegtrekken van je accu, maar zorgde voor problemen in prestaties van de app. Na de update waarschuwt de app onder meer dat je al spelend niet op verboden terrein moet komen en dat ook rijdend spelen wordt afgeraden.

Accounts naar level 1

Een vervelende bijkomstigheid voor 'duizenden spelers' was dat hun account na de update leek te zijn gereset naar level 1, zo schrijft de Daily Mail. Dit probleem lijkt te zijn ontstaan doordat de app automatisch inlogt bij een verkeerd Google-account. De oplossing is om af te melden via Safari en vervolgens met het juiste Google-account op Pokémon Go in te loggen. De data van alle accounts is opgeslagen in de cloud.

Op sociale media werd gereageerd alsof de wereld verging. "Pokémon Go heeft mijn account gereset en ik moet opnieuw beginnen", schrijft iemand. "Ik wil niet meer leven." Andere spelers die na drie weken een hoog level bereikten, zeggen na de reset niet meer te willen spelen. Sommigen hebben gedreigd om Niantiac aan te klagen.