Drones gaan fretten redden met 'M&M's'

Drones gaan fretten redden met 'M&M's'
14 juli 2016 om 07:41
Laatste update: 27 april 2018 om 05:03

Natuurbeschermers gaan drones inzetten om een soort M&M's met medicijnen te droppen. Zo willen ze met uitsterven bedreigde fretten redden.

De United States Fish and Wildlife Services (USFWS) droppen de M&M's niet voor de fretten, maar voor de prairiehonden die eveneens in het leefgebied van de fretten wonen. Prairiehonden zijn het belangrijkste voedsel voor de fretten waarvan er nog maar driehonderd leven in de Verenigde Staten.

De prairiehonden hebben te lijden onder de Sylvatische pest, een bacteriologische aandoening die wordt overgebracht door vlooien. Als de plaag eenmaal toeslaat in een gebied, sterft 98 procent van de prairiehondenpopulatie binnen een paar weken uit, meldt Quartz. Die massasterfte vormt daarmee direct een bedreiging voor het voortbestaan van de fretten.

De beheerders van een natuurgebied in Montana waar een frettenkolonie is, zullen de drones vermoedelijk vanaf 1 september inzetten. Volgens hen is het droppen van M&M's met een vaccin tegen de Sylvatische pest de meest efficiënte en milieuvriendelijke manier om de prairiehonden te beschermen.

Lees meer over:

Deel via