Bedrijven kunnen ongewenste Pokémon laten weghalen

Bedrijven kunnen ongewenste Pokémon laten weghalen

12-07-2016 18:44 Laatste update: 27-04-2018 05:03

Redactie Bright

Bedrijven en organisaties kunnen Pokémon die zich op hun terrein bevinden laten verwijderen. Ze kunnen daartoe online een verzoek indienen bij gamemaker Niantic.

Niantic laat weten dat als er een verzoek wordt ingediend 'alle relevante stappen op dit gebied worden genomen'. Eerder vandaag wees The Pokémon Company, het andere bedrijf achter Pokémon Go, nog op de eigen verantwoordelijkheid van de spelers. "Houd te allen tijde rekening met je eigen veiligheid en die van anderen", schreef het bedrijf in een verklaring.

Een van de bedrijven die kampt met onveilige situaties door Pokémon Go is ProRail. Het bedrijf nam vandaag contact op met de ontwikkelaar van het spel om te voorkomen dat er opnieuw mensen langs het spoor op zoek gaan naar Pokémon. "Je moet er toch niet aan denken dat speurneuzen onder de trein komen. Laat het spelletje niet het einde van je leven worden." Niantic en The Pokémon Company hebben volgens ProRail 'de plicht en de verantwoordelijkheid dat iedereen het spelletje leuk en vrij van gevaar moet kunnen spelen'.

Update voor iOS-app Pokémon Go

Dinsdagavond verscheen ook de eerste update voor de iOS-app van Pokémon Go. De nieuwe versie moet de app minder vaak laten crashen. Ook hoeven gebruikers niet meer de volledige toegang tot hun Google-account te geven. Om de update te kunnen installeren, moet je eerst switchen naar een Amerikaans, Australisch of Nieuw-Zeelands App Store-account. De game is officieel nog niet in Nederland uitgebracht, maar het spel is via buitenlandse App Store-accounts te downloaden voor iOS. Voor Android zijn er vanaf meerdere sites apk-bestanden te downloaden.

Powerbanks zijn hot door het spel

De populariteit van Pokémon Go leidt ook tot een grote groei in de verkoop van powerbanks bij Nederlandse winkels. Met powerbanks kunnen spelers de accuduur van hun smartphones verlengen, zonder dat ze in de buurt van een stopcontact hoeven te zijn. Daardoor kunnen ze langer zoekend naar Pokémon rondlopen.