Vlog: Onthulling van Hyperloop-capsule TU Delft

Vlog: Onthulling van Hyperloop-capsule TU Delft

30-06-2016 18:11 Laatste update: 27-04-2018 05:03

Redactie Bright

Een team van TU Delft onthulde zijn capsule voor de supersnelle Hyperloop. We spraken Prins Constantijn die er bij was vanwege zijn nieuwe rol als startup-ambassadeur.

Het studententeam van Delft Hyperloop presenteerde vandaag zijn capsule van de Hyperloop, een trein die uiteindelijk 1200 km/u moet halen. Dat gebeurde in bijzijn van minister Henk Kamp (Economische Zaken) en Prins Constantijn, die morgen Neelie Kroes opvolgt als startup-ambassadeur van Nederland.

"Vanaf morgen ben ik startup-envoy van StartUp Delta, waarmee we het ondernemersklimaat in Nederland proberen te versterken. Delft Hyperloop zie ik als een voorloper van bedrijven die deze technologie kunnen gaan vermarkten. Ik weet niet of Delft Hyperloop veel aan StartupDelta zal hebben, maar wij hebben wel veel aan hen. Ze zijn rolmodellen voor een nieuwe generatie technici en ingenieurs die in de toekomst weer andere uitvindingen gaan neerzetten."​

De Hyperloop is een trein die razendsnel door een vacuüm buis schiet. De TU-studenten willen de Hyperloop-capsule vooruit trekken met magneten. In het najaar wordt de capsule getest in de VS in het kader van een prijsvraag die Tesla-ceo Elon Musk rond de Hyperloop heeft uitgeschreven. Het concept voor de Hyperloop is enkele jaren geleden door Musk bedacht. De TU Delft-studenten hebben zijn plan niet geheel overgenomen, doordat ze gebruik maken van permanente magneten in plaats van elektromagneten. 

Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal