App van de Week: Hyperburner

App van de Week: Hyperburner

24-06-2016 17:35 Laatste update: 27-04-2018 05:34

Simpele maar fraaie razendsnelle vlieggame voor iOS, waarbij je objecten zo lang mogelijk moet ontwijken en steeds sneller gaat.

Soms is een leuke game geen hogere wiskunde, maar gewoon een verzameling van aantrekkelijke graphics, fijne besturing en een bekend gegeven. Hyperburner valt precies in die categorie, net als Flappy Bird, Alto’s Adventure en Temple Run. De opdracht is simpel als altijd: je gaat automatisch vooruit, en je moet de obstakels op je pad vermijden.

In het geval van Hyperburner zijn dat blokken die in steeds andere opstellingen in een soort lange ruimtetunnel liggen, met zo nu en dan een draaiende ventilator. Met je duim bestuur je een ruimteschip soepeltjes tussen de obstakels door, terwijl je schip steeds sneller gaat. Uiteindelijk gaat het allemaal zo rap dat elke verkeerde beweging het einde betekent, en wordt het echt spannend.

Hyperburner heeft fraaie graphics, met 30 levels in 6 verschillende zones, met allemaal een eigen overkoepelende kleur en steeds andere mooie lichteffecten. Leuk is dat je nieuwe schepen kan vrijspelen door challenges aan te gaan. Bovendien is het prettig dat je de game zowel in breedbeeld als portretmodus kan spelen, zodat je ook makkelijk een potje met één hand kan doen. Download Hyperburner voor iOS (2,99 euro)

Meer Apps van de Week