Apple legt groot bos rond zijn hoofdkantoor aan

Apple legt groot bos rond zijn hoofdkantoor aan

06-06-2016 20:44 Laatste update: 27-04-2018 06:05

Een mega-project rond Apple's nieuwe hoofdkantoor. Geen auto's, alleen maar groen.

Als het nieuwe hoofdgebouw van Apple af is, zul je weinig asfalt rondom het kantoorpand zien. Het techbedrijf stopt de auto's onder de grond, omdat het plaats wil maken voor groen. Heel veel groen. In totaal zoekt Apple momenteel meer dan 4600 volwassen bomen om een gigantisch bos rondom het hoofdkantoor aan te planten, schrijft Venturebeat. De bedoeling is dat deze later dit jaar in paren zo'n 160 kilometer over de weg reizen naar hun uiteindelijke bestemming: de Apple-campus.

Hoewel het nieuwe gebouw misschien nieuw ruikt, zullen de meeste werknemers op hun eerste dag dus maar weinig merken van de metamorfose die het gebied op dit moment ondergaat. Het is een ambitieus en kostbaar project, want de meeste tuinarchitecten kiezen ervoor om jonge bomen aan te planten en die in twintig jaar tijd te laten groeien. 

Speciale boswachter in dienst

Apple heeft een man aangenomen die eigenhandig naar kwekerijen afstruint om de mooiste exemplaren eruit te plukken. Apple-medewerkers kunnen voortaan niet alleen onder een boom in alle rust hun werk doen, ook voor een lekker hapje hoeven ze voortaan niet ver meer te lopen. Zo worden er onder andere abrikozen, appel, pruimen en kersenbomen aangeplant.