'Google Home is Chromecast in speakerbehuizing'

'Google Home is Chromecast in speakerbehuizing'

01-06-2016 07:41 Laatste update: 27-04-2018 06:05

Aan de binnenkant lijkt de slimme speaker van Google erg op de Chromecast.

Google Home is een spraakgestuurde assistent voor thuis: een speaker waar je tegen kunt praten. Het apparaat werd onlangs gepresenteerd, maar details over de hardware ontbraken. The Information weet op basis van ingewijden te melden dat Google Home enorm lijkt op de Chromecast met dezelfde processor en wifi-chips. Home is verder aangekleed met een fraaie plastic behuizing, een microfoon, speaker en ledlampjes.

Dat de binnenkant lijkt op de Chromecast, is waarschijnlijk goed nieuws voor de prijs, die nu nog onbekend is. Een Chromecast kost namelijk maar zo'n 35 euro. Met de extra’s die in Home zitten, kan Google de prijs mogelijk onder de 100 euro houden, waarmee het een betaalbare thuisassistent is.

De slimme speaker moet bijvoorbeeld antwoord gaan geven op hoe warm het is of hoe je recepten maakt. De antwoorden komen uit de zoekmachine. De kunstmatige intelligentie zou zelfs vervolgvragen begrijpen, waardoor je min of meer een gesprek kunt voeren. Ook wordt het mogelijk producten en diensten te bestellen en kan de speaker muziek en video streamen naar speakers en de Chromecast in je tv. Het apparaat moet volgend jaar uitkomen in de VS. Onbekend is of het apparaat ook naar Nederland komt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s