Test de toekomst op Bright Day 2016

Test de toekomst op Bright Day 2016

23-05-2016 18:46 Laatste update: 27-04-2018 06:05

Het tech fest voor nieuwsgierig Nederland is wederom bigger, better, brighter met veel VR, drones en onder meer de Hololens.

Op zaterdag 5 en zondag 6 november staat de Werkspoorkathedraal in Utrecht in het teken van de toekomst tijdens de zesde editie van Bright Day, het tech fest voor nieuwsgierig Nederland. Dit jaar is Bright Day voor het eerst twee dagen lang en wordt gehouden op een grotere locatie.

Meer info en tickets op BrightDay.nl

Zoals je van ons gewend bent presenteren we op Bright Day cutting edge tech, zoals de nieuwe virtualreality-gear van Samsung, alle high-end VR-headsets, de Hololens mixedreality-headset en de Hyperloop-capsule van de TU Delft.

Daarnaast is er een drone-show en een drone-race met de beste piloten van Nederland. Uiteraard zijn ook Bright Day-classics als het robotvoetbal en diverse VR-attracties van de partij. We presenteren het beste van de Dutch Design Week en samen met Generation Discover van Shell hebben we de Bright Kids-area ingericht waar jongere bezoekers op een toffe manier kennismaken met tech en hun talenten kunnen ontdekken.

Spreekstalmeester Maxim Hartman leidt het podiumprogramma, met onder anderen keynote-spreker André Kuipers en gamedesigner Adriaan de Jongh, opgenomen in de '30 under 30'-lijst van Forbes, die op Bright Day zijn nieuwe spel Hidden Folks zal presenteren. Verder op het podium: Tim Geurtjens van MX3D over de 3D-geprinte brug van sterdesigner Joris Laarman en Tim Houter van TU Delft, over de toekomst van transport met het Hyperloop-project. Last but not least pakt David Lemereis het podium voor de Bright Uitpakparty XXL-gadgetshow.

We hebben veel geleerd op de vorige editie. We maken Bright Day daarom nu twee dagen, geven we bezoekers meer ruimte om technologie te beleven en is de locatie in Utrecht beter bereikbaar voor iedereen. We investeren dit jaar substantieel in de programmering. De ambitie is om hét event te zijn in Nederland voor alles wat telt in tech. De prijs van een kaartje hebben we desondanks schappelijk kunnen houden: 17,50 euro voor volwassenen en 7,50 euro voor kinderen tot 12 jaar. NB: De programmering is op zaterdag en zondag identiek dus kies de dag die je het beste uitkomt.

Meer info en tickets op BrightDay.nl

Houd Bright.nl in de gaten voor updates over Bright Day 2016 en laat ons op Facebook alvast weten of je komt. We hebben nog veel voor je in petto.