'Seksvideo Chantal geüpload vanaf middelbare school'

'Seksvideo Chantal geüpload vanaf middelbare school'

18-05-2016 06:56 Laatste update: 27-04-2018 06:36

De seksvideo van Chantal uit Werkendam is naar alle waarschijnlijkheid vanaf een computer op een middelbare school in Noord-Brabant op het internet gezet.

Dankzij nieuwe informatie van Chantal zelf werd het IP-adres van de mogelijke dader achterhaald. Het seksfilmpje van Chantal werd geüpload door een nepaccount op de naam van Chantal. Dat account is vervolgens verwijderd, waardoor alle gegevens over de dader zijn gewist. Maar nu blijkt dat de dader een fout heeft gemaakt, waardoor hij mogelijk toch te achterhalen is.

Volgens Facebook kwam die informatie van Chantal zelf. "Het bleek dat er vanuit het nepaccount een bericht is gestuurd naar iemand in de omgeving van Chantal." Aan de hand van dat bericht is Facebook opnieuw gaan zoeken in de systemen en werd een spoor van de dader gevonden. Iedere computer die verbinding maakt met internet krijgt een IP-adres, waarmee de gebruiker te herkennen is.

De Telegraaf heeft nu onderzoek laten doen naar dat IP-adres. Het IP-adres blijkt in gebruik bij het bedrijf IT-Workz, dat ICT-diensten verleent aan scholen in onder meer Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom van ROC West-Brabant. Onduidelijk blijft dus nog wie het filmpje online heeft gezet. Directeur van IT-Workz Jan Broeken zegt tegen De Telegraaf er werk van te maken om te achterhalen wie vorig jaar het IP-adres heeft gebruikt.

De advocaat van Chantal, Thomas van Vugt, zegt tegen de krant met het onderzoeksrapport van Facebook naar de politie te stappen. "Zij moeten dan maar contact leggen met de bewuste onderwijsinstelling."