Nokia gaat weer gadgets maken na overname Withings

Nokia gaat weer gadgets maken na overname Withings
26 april om 12:16
Laatste update: 27 april om 07:07

Nokia neemt het Franse Withings over, een bedrijf dat vooral fitness- en gezondheidsgadgets maakt zoals slimme armbanden en weegschalen.

Nokia betaalt 170 miljoen euro voor Withings, meldt het Finse bedrijf. De overname is naar verwachting in het derde kwartaal van 2016 afgerond. Nokia zegt met de overname te willen uitbreiden naar de markt voor gezondheidsgadgets. Nokia verkocht zijn mobiele tak in 2014 aan Microsoft, en legt zich sindsdien vooral toe op het maken van netwerkapparatuur.

Wel maakte Nokia nog enkele gadgets, zoals Android-tablet N1. Ook maakt het Finse bedrijf een 360-gradencamera voor VR-opnames, die met een prijskaartje van 60.000 dollar vooral op de professionele markt is gericht.

Nokia is van plan met de overname de bestaande producten die Withings maakt mee te nemen en door te ontwikkelen. Withings maakt onder meer bluetooth-weegschalen, stappentellers, een slimme thermometer, de analoge smartwatch Activité en een beveiligingscamera voor thuis. Dat laatste product heeft David vorig jaar getest in de Uitpakparty:

Lees meer over:

Deel via