Is Jon Snow nou dood of niet?

Is Jon Snow nou dood of niet?

03-04-2016 09:19 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Redactie Bright

Nog maar héél eventjes wachten en dan begint eindelijk het nieuwe seizoen van Game of Thrones. Komen we dan eindelijk te weten hoe groot de draken van Daenerys nu zijn en hoe het met Jon Snow zit? Wij vatten seizoen 5 nog even voor je samen en vertellen je hoe je gratis én legaal seizoen 6 ziet.

Wil je overal de nieuwste afleveringen van Game of Thrones meteen kijken? Kijk dan Game of Thrones een maand lang gratis én legaal via Play van KPN. Het nieuwe seizoen kijk je on demand in HD. Op je telefoon of tablet en natuurlijk via de Chromecast op je tv. Kun je écht niet wachten op de nieuwe afleveringen? Dan kun je deze in de nacht van zondag op maandag live kijken. Zet jij je wekker ook om 3.00 uur?

Ben je de belangrijkste ins en outs van seizoen 5 of de andere seizoenen vergeten? Een ander voordeel: met Play kun je alle seizoenen van Game of Thrones on demand kijken! Om je alvast op weg te helpen, vatten wij de highlights van het vorige seizoen van Game of Thrones voor je samen.

Seizoen 5 samengevat

Het afgelopen seizoen lijkt in alles een voorbereiding te zijn geweest op het spektakel dat vanaf zondagnacht komen gaat. Zo zijn de draken van Daenerys eindelijk volgroeid. In de trailer zag je vast wel de gigantische schaduwen van de monsters over een groot slagveld vallen. De grote vraag is alleen: wie vecht er met wie?

Ontsnappen of vergelden?

Ondertussen is Cercei Lannister nog woedender dan ze normaal al is. Met afgeknipt haar moest de moeder van de koning een walk of shame door King’s Landing doorstaan en reken maar dat ze die woede het komend seizoen op iemand gaat afreageren.

Sansa, de oudste dochter van Ned Stark, is nog in het gruwelijke gezelschap van de nieuwe heersers van het Noorden, de bloeddorstige Boltons. Tegen haar zin uitgehuwelijkt aan de psychopaat Ramsay staat ze op het punt om te ontsnappen. Haar zusje Arya probeert op haar beurt haar oude leven achter zich te laten, ‘niemand’ te worden in training van de vreemde Jaqen. 

Is Jon Snow dood of niet?

En dan Jon Snow. De bastaardzoon van Ned Stark sterft in het harnas als Lord Commander van de Night’s Watch. Neergestoken blijft hij bloedend in de sneeuw achter, maar is hij nou dood of niet?

Het lot van publiekslieveling Snow blijft vaag. Met Carice van Houtens Mellisandre en priester Thoros of Myr in het spel zou hij zomaar weer tot leven gewekt kunnen worden. Bovendien is dit het eerste seizoen dat vooruitloopt op de boeken van schrijver George R.R. Martin, die eerder al heeft gezegd dat Jon Snow naast Daenerys, Arya, Bran en Tyrion één van zijn favorieten is.

Meer dan genoeg om je op te verheugen in elk geval. Het zesde seizoen van Game of Thrones belooft diverse veldslagen, antwoorden op een hoop vragen en als altijd weer gevaar in elke hoek. En met Play van KPN bekijk je het veilig van achter het scherm van je smartphone, tablet of tv.