Kijk Bright TV terug: Oculus Rift, Robird en GirlsDay

Kijk Bright TV terug: Oculus Rift, Robird en GirlsDay

18-04-2016 20:45 Laatste update: 27-04-2018 07:07

Redactie Bright

Bright TV gemist? Kijk het hier terug: David testte de Oculus Rift en een robotvogel wordt ingezet om echte vogels te verjagen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal! Bright TV is elke maandag om 21.30 uur op RTL Z te zien.

In de Bright TV-afdeling van deze week heeft David 'm eindelijk in zijn handen: de consumentenversie van de Oculus Rift. De VR-headset is eindelijk geleverd aan de eerste klanten. Drie jaar geleden werd David nog misselijk van de eerste versie van de Oculus Rift, nu krijgt hij er vooral hoogtevrees van.

Verder kijk je naar een robot-roofvogel die andere vogels verjaagt. De Robird heet hij; een Nederlands project van het bedrijf Clear Flight Solutions. Vorige maand werd de Robird nog bestempeld als de beste Europese robotinnovatie op het European Robotics Forum 2016. De robotvogel circelt rondjes door de lucht om vogels weg te jagen bij luchthavens.

Miriam toont uiteraard weer de beste video's van afgelopen week en je ziet meisjes die zich bezighouden met tech. Miriam bezocht GirlsDay in ALab Amsterdam, waar meisjes op jonge leeftijd kennis maakten met ICT en programmeren. Alles met het doel: meisjes enthousiast maken voor tech met toffe projecten en interessante bedrijven. Weg met die gendergap in IT.

Dit alles en meer vanavond in Bright TV. Kijk om 21.30 uur naar RTL Z.