Tesla Model S update: wat missen we nog?

Tesla Model S update: wat missen we nog?

15-04-2016 13:20 Laatste update: 27-04-2018 07:07

De Tesla Model S kreeg een upgrade. Een nieuwe neus, andere koplampen en nog wat opties op de lijst. Maar wat missen we eigenlijk nog?

De Tesla Model S kon na alle aandacht voor de broertjes X en 3 natuurlijk niet achterblijven. Daarom is er een opfrisser voor de beste elektrische auto die je vandaag kunt rijden. Naar Amerikaans recept noemen ze dit 'het 2017 model', ook al kun je hem gewoon nu bestellen en dit jaar nog rijden.

Na de onthulling van de Model 3 was er nogal wat ophef over de gesloten neus zonder grill. Mensen proberen toch een gezichtje te zien in de voorkant van een auto en de grill is het mondje. Kun je je daar niet overheen zetten, dan heeft de Model S met een beetje fantastie een stiff upper lip gekregen, door een subtiel zwart vlakje. De Model S heeft trouwens nooit een traditionele grill gehad, het grote zwarte stuk plastic dat op de versie van voor de update zat was een nose cone. Geen opening dus.

Wat missen we nog?

Het HEPA luchtfilter dat in de Model X geïntroduceerd werd, wordt nu ook in de S gemonteerd. Wel zo prettig dat jij niet de uitlaatgassen van je voorganger inademt, terwijl degene achter jou profiteert van je auto zonder uitlaat. De koplampen worden in het nieuwe model aangepast door volledige LED-units en er zijn wat kleine nieuwigheden zoals stoelen, een betere oplader en alternatieve interieuropties. 

Maar wat missen we nu eigenlijk nog aan opties in de Model S? De meest onbegrijpelijke omissie is de optie om je deurgrepen in de carrosseriekleur te laten spuiten. Ontwikkel je deurgrepen die onzichtbaar in de deur kunnen verdwijnen, gooi je er zo'n opzichtige chroomlaag overheen. Een voice assistent van het niveau Siri zou de Model S ook niet misstaan. En massagestoelen zijn ook nog geen optie.

Verlanglijstje

Executive seating achterin, met twee heerlijke fauteuils in plaats van één platte bank, zou vast ook goed verkopen. Sowieso verwacht je van een auto met zo'n knijter van een scherm in het dashboard dat de achterpassagiers ook wel wat knopjes kunnen krijgen. Een paar USB-poorten om op te laden, een schermpje om video's op te kijken. Het zijn allemaal nog geen opties op de Tesla. 

Voor een relatief kleine autobouwer zijn dergelijke opties uiteraard niet goedkoop om toe te voegen. Hoe meer elke auto die de deur uitgaat lijkt op de volgende, hoe beter. En het goede nieuws is: de accu van de Model S is nu al goed genoeg. Daar hoeft geen betere versie van te komen.