Scale-ups: 3D-printernetwerk 3D Hubs groeit snel

Scale-ups: 3D-printernetwerk 3D Hubs groeit snel

09-04-2016 12:06 Laatste update: 27-04-2018 07:38

In een nieuwe reeks belicht Bright Ideas Nederlandse techbedrijven die succesvol aan de weg timmeren. Start-ups die stappen maken. Scale-ups dus.

In deze eerste aflevering de grootste marktplaats voor het printen van 3D-objecten, 3D Hubs.  Volgens Bram de Zwart (33), samen met Brian Garret (31) oprichter van de dienst, komen er dagelijks 35 nieuwe aanmeldingen bij. "Alle aangemelde 3D-printers samen waren vorige maand goed voor in totaal 35.000 prints. Sinds de oprichting zijn er in totaal al 200.000 prints verwerkt in ons systeem", zegt De Zwart.

"Twee jaar geleden lieten we berekenen dat we wereldwijd al aan één miljard mensen toegang bieden tot een 3D-printer binnen tien mijl van hun huis. Dat was nog geen jaar na onze oprichting. Mijn inschatting is dat dit nu al een paar miljard is. De aanwas is ook in de hele wereld te zien. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten."

De Zwart voorziet dat er met 3D-printing nog veel meer dingen mogelijk worden. Klanten zullen een auto of motor kunnen printen in 3D. "Over een paar jaar zul je ook bij 3D Hubs de carrosserie van je nieuwe auto kunnen laten printen. Dat wordt absoluut mogelijk." De Zwarts grootste ambitie is dat 3D Hubs uiteindelijk net zo'n groot merk wordt als Uber of Airbnb, twee van de allergrootste marktplaatsen ter wereld. "Als je ziet hoe groot ons netwerk is en hoe hoog onze productiecapaciteit, dan bevinden we ons nu al in een bijzondere positie."

Lees het hele artikel in Bright Ideas (Lees bij Blendle)

Bright Ideas: verdieping over vernieuwing

Bright Ideas is ons tweewekelijkse webmagazine met achtergrondartikelen, interviews en duiding. Een abonnement kost slechts 24 euro per jaar en geeft toegang tot het hele archief. De artikelen zijn ook los te lezen via Blendle.

Verder in Bright Ideas editie 050:

Volledig ondergedompeld in VR gaming

De Oculus Rift en HTC Vive zijn gearriveerd, de Playstation VR volgt dit najaar. Games hebben een cruciale rol in de adoptie van VR als entertainment, maar hoe beleven we dit nieuwe gamen? Jan ziet een wereld van verschil.

Tech-revolutie als grote gelijkmaker?

Brengt de tech-revolutie voorspoed voor iedereen? Of leidt innovatie juist tot grotere ongelijkheid? En als dat zo is: wat valt daar dan tegen te doen? (Lees bij Blendle)

Streaming stress

Spotify, Netflix, Google Play Music, Apple Music, YouTube Red, Videoland. Het regent streamingdiensten. Daar zijn de diensten noch de gebruiker bij gebaat. (Lees bij Blendle)

Waar je naar kijkt, verraadt alles

Opvallen, kijken en zoeken in een wereld vol afleiding. Daar gaat het boek 'Zo werkt aandacht' van Stefan van der Stigchel over. Een voorpublicatie, over de inzichten van eye trackers. (Lees bij Blendle)

Video vault: Oude foto's komen tot leven

Eens in de maand verzamelen we de beste online video's voor je. Ben je meteen weer bij.