Deze fietscomputer oogt analoog maar heeft GPS

Deze fietscomputer oogt analoog maar heeft GPS

8 april 2016 om 07:40
Laatste update: 27 april 2018 om 07:38

Je hebt je fiets helemaal naar eigen smaak samengesteld. Daar past geen fietscomputer die op een rekenmachine lijkt bij. Vandaar, de OMATA-fietscomputer met retro-looks.

Heb je nog (minstens) een jaartje geduld? Dan kun je de kekke nieuwe fietscomputer OMATA op je stuur schroeven. Je hoeft niet langer te kijken naar jaren '80 digitale cijfertjes, maar naar een sportief vormgegeven analoog instrument. OMATA noemt het "de eerste ooit", maar wie herinnert zich niet die snelheidsmeters met een wieltje tegen je band van vroeger? Die waren aanzienlijk analoger dan deze unit.

In 1 oogopslag kun je snelheid, afstand, klim en tijd zien. Dat is vast 2 functies meer dan de eerste analoge "fietscomputer" ooit. De OMATA One meet dan ook niet met een wieltje tegen je band, maar met GPS. De data is via een kabeltje van het apparaat te halen. Met behulp van een digitaal binnenwerk, dat samen met Seiko ontwikkeld is, worden de vier belangrijkste functies getoond op de wijzerplaat. Het doel op Kickstarter werd in no time gehaald, maar je hebt nog ruim de tijd om er eentje te scoren voor het niet misselijke bedrag van $499.In de volgende uitzending van Bright TV test David een geavanceerde fietscomputer met eInk-schermpje. Abonneer je alvast op ons YouTube-kanaal om zijn Uitpakparty niet te missen. Bekijk ook ons item over nieuwe toffe fietsgadgets onlangs in Bright TV:

Lees meer over:

Deel via