Land Rover maakt nieuwe oude auto's

Land Rover maakt nieuwe oude auto's

07-04-2016 15:20 Laatste update: 27-04-2018 07:38
Author profile picture

Rutger Middendorp

Land Rover introduceert een nieuwe, eh, oude Defender. Tweedehands klassiekers worden door het automerk zelf gerestaureerd.

Jaguar Land Rover Classic heeft op de Techno-Classica in Essen het Reborn-programma voor de Land RoverSeries 1 gepresenteerd. Daarin worden oude Land Rovers van het eerste type naar concours staat weer opgebouwd. Op dit moment zijn er 25 authentieke Land Rovers Series 1 geselecteerd die tweedehands te koop stonden bij Land Rover-dealers. Die zullen als donor dienen voor auto's die als nieuw verkocht worden.

De kleuren waaruit gekozen kan worden zijn net zo klassiek als de auto's zelf: Light Green, Bronze Green, RAF Blue, Dove Grey and Poppy Red. Zijn kleur en specificaties gekozen, dan wordt er geklust aan de bijzondere auto's. Toekomstige eigenaren kunnen de restauratie van begin tot eind volgen. "Het Reborn-programma biedt liefhebbers een geweldige kans om een waardevolle, gewilde en iconische auto te bemachtigen. Met Reborn laten we zien wat mogelijk is voor restauratie en onderhoud van Land Rovers", aldus Directeur Hannig van Jaguar Land Rover Classic.

Wie niet snel een Defender aangeschaft heeft voordat hij recent uit productie ging, kan dus alsnog plots een modelletje op de oprit hebben staan. Uit de prijslijst van 1948, maar voor 2016 bedragen.