Low-tech gadget: het Nachtjeslampje van KLM

Low-tech gadget: het Nachtjeslampje van KLM

07-04-2016 18:42 Laatste update: 27-04-2018 07:38

KLM komt met een Nachtjeslampje. Een nachtlamp voor kinderen waarmee ze kunnen zien hoeveel nachtjes slapen het nog is voordat papa of mama terug is.

Soms is innovatie niet zo moeilijk. "KLM introduceert daarom voor thuisblijvers het hoeveel-nachtjes-nog-lampje, kortweg het Nachtjeslampje. Hiermee kunnen de allerkleinsten exact zien hoeveel nachtjes ze nog moeten wachten voordat de geliefde mama of papa weer thuiskomt." Uiteraard heeft het lampje de vorm van een klein KLM-vliegtuig. Achter de raampjes branden lichtjes, waarvan er telkens na een nieuwe dag eentje uitgaat. De dag van thuiskomst zijn ze allemaal uit. De reis moet trouwens niet meer dan 15 dagen duren, want dan zijn de raampjes op.

Het Nachtjeslampje van KLM gebruikt geen ingewikkelde technologie, maar speelt slim in op een niet heel voor de hand liggende gebruikerssituatie: de kinderen blijven achter tijdens een zakenreis. Het Nachtjeslampje kun je kopen in de webshop van KLM. Voor € 39,95 wordt hij thuis bezorgd, voor € 33,02 ontvang je hem tijdens je vlucht. 

Meer gadgets voor kinderen vind je in onze rubriek Bright Kids.