Wifi-voor-een-like-service haalt miljoenen op

Wifi-voor-een-like-service haalt miljoenen op
7 april om 09:47
Laatste update: 27 april om 07:38

Een investeringsfonds pompt 'enkele miljoenen euro's' in het Amsterdamse So Wifi.

Investeringsfonds 5square neemt een 'klein minderheidsbelang' in So Wifi. Meer details zijn niet bekend gemaakt. Het geld wordt vooral geïnvesteerd in de nieuwe app, waarmee je je nog maar één keer hoeft aan te melden en dan van meer dan een miljoen gratis wifi-hotspots gebruik kunt maken.

So Wifi ging in 2012 van start. Inmiddels kan je nu op 21 duizend locaties in 38 landen internet krijgen als je de winkel, het koffietentje of het restaurant liket op Facebook of volgt op Twitter. 

De uitbaters betalen maandelijks minimaal 29,95 euro voor de service, waarmee een startpagina en een tijdmaximum van de wifi-sessie zijn in te stellen. Ook krijgen de uitbaters inzicht in het online gedrag van hun wifi-gebruikers.

Irritatie

Toch merk ik bij mezelf dat een So Wifi-inlog vooral irritatie oplevert. Ik wil een koffietentje best liken, maar niet een wifi-mes tegen mijn keel. Daarom kies ik vaak voor de laat-je-mail-achter-keuze, maar daar moet mijn mailaccount weer van huilen. Tijd om m'n databundel omhoog te gooien en lekker te gaan 'hotspotten'.

Lees meer over:

Deel via