Eerste indruk: Kingston HyperX Cloud Revolver

Eerste indruk: Kingston HyperX Cloud Revolver

07-04-2016 11:00 Laatste update: 27-04-2018 07:38

Net iets te pittig prijskaartje voor deze degelijke game-headset.

HyperX is het gamelabel van Kingston en de Cloud vormt binnen dat label de tak van de headsets. Voorgangers Cloud en Cloud II wisten beide een indrukwekkende prijs-kwaliteitsverhouding te bewerkstelligen. Voor 90 euro kreeg je heel veel headset: mooi afgewerkt, redelijk comfortabel en prima geluid. De Cloud Revolver is een stuk duurder: 130 euro is de adviesprijs en daardoor liggen de verwachtingen een stuk hoger. Die verwachtingen worden deels ingelast.

Voor muziek én gaming

Ten eerste is daar het design en comfort. De headset is een zogenaamde over-ear headset waardoor de grote oorschelpen ruim over beide oren vallen. De Cloud Revolver zit comfortabel al zorgt het gebruik van nep-leer ervoor dat deze delen op den duur wat warm worden. Niets onoverkomelijks overigens. Qua uitstraling heeft deze headset een iets meer ‘mechanisch’ uiterlijk door het design van de dubbele hoofdband.

Belangrijkste blijft natuurlijk het geluid en dat zit wel snor bij de Revolver die met name bedoeld is om te dragen tijdens het spelen van (first-person) shooters. Het geluid overall is gewoon goed. Dat je de Cloud Revolver ook prima kunt gebruiken als headset om naar muziek te luisteren, wordt onderstreept door de afneembare microfoon die helder, ruis-loos input registreert. Je hoeft niet als een malle te schreeuwen, communicatie met medespelers verloopt vlekkeloos.

Matte explosies

Waar de Revolver wel wat steekjes laat vallen is de gelaagdheid van het geluid waar met name de bassen het slachtoffer van worden. Nogmaals, het overall geluid is ruim voldoende en tegelijkertijd is het enorm persoonlijk wat je van geluid verwacht, maar voor een headset die ontworpen is met in het achterhoofd moderne shooters, klinken wapens en explosies, maar ook ronkende motoren in racegames een tikje mat en vlak. Daar miste ik af en toe de punch en de letterlijk diepgang die je wel zou mogen verwachten.

Allround maar prijzig

Het fijne van de Cloud-lijn van HyperX is altijd geweest dat je voor relatief weinig geld een koptelefoon in huis haalde die prima voor games én muziek geschikt was. Dat is met de Revolver nog steeds zo alleen is het verschil met zijn voorgangers te klein voor de financiële stap.

Het is een goede allround headset, en de uitstraling is nog steeds stoer te noemen. Daarnaast gaat de prijs nog steeds niet richting topsegment waardoor ie concurreert ‘met de Turtle Beach's Ear Force Stealth 450. Hij is simpelweg een paar tientjes te duur voor wat je krijgt. 

Meer artikelen uit de rubriek Eerste IndrukVoor onze game-reviews, zie de Game van de Week.