© CEO Ernie Hiemstra te hoverboard

'Er is nog nooit één Oxboard in de fik gevlogen'

'Er is nog nooit één Oxboard in de fik gevlogen'

6 april 2016 om 17:19
Laatste update: 27 april 2018 om 07:38

Dat zegt Ernie Hiemstra, CEO van het Nederlandse hoverboardmerk, tegen Bright.Abonneer je op ons YouTube-kanaal

Het waren niet de makkelijkste maanden, geeft Ernie Hiemstra toe. “Het is heel hectisch geweest. De hype en de aandacht is me toch wel een beetje overvallen”, zegt de baas van het Eindhovense bedrijf, al staande op een Oxboard.

Vanaf halverwege vorig jaar groeide de vraag snel. “Maar de concurrenten zaten ook niet stil. Zij vochten tegen elkaar en het was de strijd wie het goedkoopste modelletje kon leveren. En dat heeft zijn effect uiteindelijk gehad.” Zo vanaf december leek er elke week wel weer een nieuwe video online te komen van een hoverboard dat vlam vatte. “Dat heeft zijn uitwerking gehad op de volledige productcategorie.”

Hij verzekert me: er is nog nooit één klacht, één symptoom, of één aanwijzingen binnengekomen dat de Oxboard brandgevaar heeft opgeleverd. Is het dan gewoon onmogelijk? “Kijk, onmogelijk is niks. Alles met een batterij of brandstoftank kan in de brand vliegen. Maar alles staat of valt bij hoe de technologie is aangelegd. Uitsluiten kan je niks, maar wel voor 99,9999 procent.”

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="020036c4-90e5-416e-bc76-e0b3919bec48"></drupal-entity>

Zekeringen en controles

Zaak dus om zich te onderscheiden van de brandgevaarlijke concurrenten. Dat is niet altijd makkelijk, want ook Oxboard wordt in China geproduceerd. “Daar worden ze ook gecontroleerd. Dan worden ze naar Europa verscheept en dan controleren we ze nog een keer.”

Hij zet in op vier punten. “Ten eerste hebben wij een track record van geen incidenten. Punt twee zijn de originele hoogwaardige batterijen. Drie de bijbehorende zekeringen zodat als er dan toch iets aan de hand is, dat die zekeringen kunnen ingrijpen. Tot slot: certificering. We hebben al diverse certificaten voor het board. We zijn dat verder aan het uitbreiden totdat we alle mogelijke certificaten hebben.”

Daar horen ook de certificaten bij om wèl op de openbare weg te mogen. Nu riskeren hoverboardrijders nog een boete. De politie van Amsterdam waarschuwde jongeren vandaag dat het vanaf nu gaat optreden.

De onderscheiding heeft Oxboard ook hard nodig, want op prijs leggen ze het dik af. Voor één Oxboard kan je bijna drie budgetboards kopen.

Daarom hoopt Hiemstra dat de negatieve aandacht uiteindelijk goed voor het merk zal uitwerken. “Het is een kans voor ons om te laten zien: hier is het a-merk, hier is de kwaliteit. Met Oxboard koop je een product waarbij je veilig bent. Wij bewijzen dat al en zullen dat blijven bewijzen.”

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="8d1c2094-dce4-47b8-b7c6-738c009e617a"></drupal-entity>

Lees meer over:

Deel via