'Tekort aan onderdelen' vertraagt eerste levering Oculus

'Tekort aan onderdelen' vertraagt eerste levering Oculus

04-04-2016 06:36 Laatste update: 27-04-2018 07:38

De Oculus Rift wordt eindelijk bij de eerste klanten afgeleverd, maar loopt alweer tegen vertraging op.

Het heeft jaren geduurd voordat de consumentenversie van Oculus Rift klaar was, maar klanten moeten nu nog iets langer geduld hebben. CEO Brandon Iribe gaf dit weekend op Twitter aan dat 'de eerste lading Rifts langzamer de deur uit gaat dan verwacht'. Als goedmakertje worden alle headsets gratis verzonden.

Mensen die de Oculus Rift hadden besteld, kregen bericht van het bedrijf, waarin staat dat het te kampen heeft met een 'onvoorzien tekort aan onderdelen'. "Helaas heeft dat gevolgen voor de verzendingstijd van sommige vroege kopers."

Het is opvallend dat Oculus nu nog te maken heeft met een tekort, gezien het bedrijf al maanden pre-orders aanneemt. Mogelijk was het aantal bestellingen te overweldigend, maar het is wel enigszins vreemd dat de brillen niet eens gereed zijn voor de eerste weken van levering.

Oculus Rift levering

Een week geleden zagen we nog hoe Oculus-oprichter Palmer Luckey het eerste exemplaar van de Oculus Rift hoogstpersoonlijk afleverde bij de allereerste klant. Recent gaf Luckey nog een update uit over de verzending. "Kickstarter Rifts worden maandag verzonden", schreef hij op 28 maart. "Pre-orders gaan rond woensdag de deur uit en komen later deze week aan."

De Oculus Rift is inmiddels via de website van Oculus te koop voor 700 euro. Je hebt dan wel een krachtige pc nodig om hem te kunnen gebruiken. De eerste meningen over de bril zijn overigens verdeeld. Waar de één het geweldig vindt, zegt de ander dat het nog niet klaar is voor mainstream-publiek.