App van de Week: Fantastical 2.2 voor Mac

App van de Week: Fantastical 2.2 voor Mac

03-04-2016 16:55 Laatste update: 27-04-2018 07:38

Fantastical is een prijzige maar ontzettend veelzijdige kalender-app, die met een sloot nieuwe features nog beter is geworden.

Fantastical was al één van de beste kalender-apps voor OS X. Zo’n app die van Apple had kunnen zijn, maar zich tegelijkertijd richt op een gebruiker die een bijzonder veelzijdige kalender nodig heeft.

Deze week kreeg de app er een boel nieuwe functies bij, van handigheidjes tot onmisbare features. Zo ondersteunt Fantastical nu Exchange, en goed ook. Uiteraard kun je nu makkelijk je deelname aan kalander-events van anderen bevestigen, dit geld overigens ook voor andere kalenders die uitnodigingen ondersteunen, zoals Google Calendar.

Nieuw is ook de mogelijkheid om kalender-activiteiten in te plannen waarbij je rekening houdt met de beschikbaarheid van anderen. Dit werkt voor Exchange, Google Calendar en CalDAV-kalenders.

Fantastical toont in het veld waarin je je nieuwe activiteit aanmaakt de beschikbaarheid van anderen overzichtelijk op een tijdlijn. Zo zie je meteen wanneer een afspraak voor anderen wel of niet schikt, en weet je zeker met meerdere genodigden welke dag en tijd voor iedereen past.

Kleine toevoegingen

Ook nieuw in Fantastical 2.2 is de mogelijkheid om een tweede tijdzone weer te geven, handig wanneer je bijvoorbeeld werkt met iemand elders in de wereld. Je eigen tijdzone staat dan links van de kalenders, rechts komt een extra kolom met de andere tijdzone. Daarin wissel je ook makkelijk tussen verschillende tijdzones.

Een leuke kleine toevoeging is de mogelijkheid je kalender te printen. De app maakt dan een fraai printbaar overzicht van dag, week, maand, jaar of lijst, waarbij je zelf kiest welke kalenders er zichtbaar zijn.

Al die functies komen bovenop bestaande handigheden, zoals het snel wisselen tussen verschillende kalendersets. Dit kan zelfs op basis van locatie, zodat je thuis je privékalender ziet, en op kantoor je werkagenda. Ook biedt de app een handig klein overzicht, die je via je menubalk bekijkt.

Fantastical is met 49,99 euro niet goedkoop, maar is voor de veeleisende gebruiker zeker de moeite waard. Ontwikkelaar Flexibits biedt een probeerversie van 21 dagen, waarbij je alle functies kan gebruiken.

Download Fantastical voor Mac (49,99)