8 dingen in je huis die niet van Ikea mogen zijn

8 dingen in je huis die niet van Ikea mogen zijn
5 april 2016 om 15:44
Laatste update: 25 april 2016 om 07:37

1 Je fauteuil

Nee, dat is geen stoel, inderdaad. Dit is een zetel, een troon waarop je plaatsneemt na een dag lang bouwen aan je imperium. Een handgemaakt meesterwerkje met soepel kalfsleer, of een vintage space-age recliner … je fauteuil heeft net zoveel karakter als jij. Je voelt hoe je woorden extra gewicht krijgen zodra je gaat zitten. “Schat waar is de afstandsbediening?” klonk nog nooit zo gedistingeerd.

2 Je bed

Je bed is een altaar. Een tempel gewijd aan de liefde en jouw indrukwekkende fysieke skills. Een bed zoals je buurman ook heeft, is meer iets voor mannen die hun bed delen met types als je buurvrouw.

3 Je gereedschap

Als je klust, doe je het goed. Met gereedschap uit een mannenwinkel, waar ‘Ivar’ geen kast is, maar een knoestige man die weet hoe je meubels bouwt die tegen een stootje kunnen.

4 Je werktafel

We geloven niet dat je roman of business plan beter wordt als je hem schrijft aan een Malm of een Grebbestad. Schrijftip: investeer in een tafel of bureau waar liefde en leven in zit. Een verfijnd antiek bureau of een grote tafel met hout dat een compleet leven achter de rug heeft. Vergeet je ons niet in je voorwoord te bedanken als je roman af is?

5 Je glazen

Je hebt een aardige kijk op wijnen en je drinkt alleen the good stuff. Je weet wanneer je whiskey uit een glencairn drinkt en wanneer je een tumbler pakt. En die koop je niet in een woonsupermarkt. Net zoals je Swinckels’ niet uit een limonadeglas drinkt.

6 Je vloer

Een vloer sjouw je niet even de trap af als je toe bent aan iets anders. Over je vloer is nagedacht. Dus nee, die bestel je niet bij je Zweedse vrienden. Mag het minimaal eiken zijn? Een visgraat, of doorleefde planken uit een oude kerk of boerderij? Als je vloer goed is, is je basis goed. Je zou er bijna mee wegkomen als je hier een Ikea-kastje op zet.

7 Je spiegel

De spiegel gaat over de rand. De lijst. Het kader. We voelen een filosofische vraag opkomen... Hoe kijk jij naar jezelf? Wat is het kader waarbinnen jij jezelf toetst? Je voelt ‘m hè. Je spiegel komt niet uit een flatpack maar uit een antiekwinkel, een veiling of design store.

8 Je salontafel

Omdat hij waarschijnlijk midden in je woonkamer staat, mag-ie wel een beetje smoel hebben. En ja, daar mag je best wat geld aan uitgeven. Hoogwaardige materialen, een goede afwerking, en vooral iets dat laat zien wie je bent. Hoe een chaotische, iets-ijdele, vrouwenversierende, bijdehante salontafel er precies uitziet weten wij ook niet. Maar jullie herkennen elkaar ongetwijfeld als jullie elkaar tegenkomen.

Net zoals we meubels met een eigen karakter kiezen, zo kiezen we bij bier ook voor een superieure pils: Swinckels. Dit bier is sinds kort ook via internet te bestellen. Bestel je voor 10 uur ’s avonds een sixpack, dan heb je die de volgende dag in huis.

Lees meer over:

Deel via